Menu
Wie zijn wij?

Over ons

Neem contact op
over noviostaal

Staal sinds 1997

NovioStaal, gevestigd in Wijchen, begon zijn reis 25 jaar geleden met een helder doel voor ogen: het toegankelijk maken van diverse staalproducten voor de markt. Door de jaren heen hebben we ons assortiment uitgebreid en leveren we nu een breed scala aan staalkwaliteiten, zowel standaard als speciaal, in verschillende afmetingen.

Een van onze opvallende kenmerken is onze grote voorraad ‘weervast staal’, inclusief band- en kwartoplaten, evenals kokers en buizen. Dankzij onze uitgebreide voorraden en sterke relaties in de industrie, kunnen we onze klanten voorzien van hoogwaardige materialen met korte levertijden.

Gefascineerd door staal begon met Lex Coenen, die NovioStaal in 1997 oprichtte. Vanaf het begin heeft de behoefte van de klant centraal gestaan. Deze filosofie is moeiteloos doorgezet door de drie jonge eigenaars die nu gezamenlijk het bedrijf runnen: Zoon Marc Coenen, Niek Janssen en Sven Kamps.

  • Snelle reactietijd
  • Afroepcontracten
  • Ruime leveringsmogelijkheden
  • Persoonlijk contact
  • ISO 9001 gecertificeerd
Kennismaken met ons
Wie zijn wij

Ons team

Marc
Niek
Sven

”Staal: een oeroud en duurzaam product, met een ijzersterke toekomst”

Inkoopgemak, leverbetrouwbaarheid en service

Wie zaken doet met NovioStaal kan rekenen op inkoopgemak, leverbetrouwbaarheid en service. Onder onze klantenkring bevinden zich niet voor niets veel vaste afnemers die al jaren met ons samenwerken. We werken voornamelijk voor bedrijven in Nederland en België, maar we bedienen ook klanten elders in de wereld.

“Gefascineerd door staal!”

Kennis, netwerk en korte levertijden

NovioStaal onderscheidt zich door een uitgebreid netwerk en de jarenlange relaties met staalfabrieken, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten, zelfs voor zeer specifieke toepassingen. Met een ruime voorraad, diepgaande interne kennis, eigen transportmogelijkheden en ultrakorte communicatielijnen tussen NovioStaal en onze afnemers, garanderen we snelle en efficiënte leveringen.

Cortenstaal

NovioStaal beschikt over een grote voorraad, voornamelijk bestaande uit hoogwaardig plaatstaal, om hun klanten maximaal van dienst te zijn.

Hieronder valt ook het bekende weervaststaal, ook wel bekend als Cortenstaal of COR-TEN®. Deze staallegering bevat koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom, waardoor het materiaal bij blootstelling aan de buitenlucht een patinalaag ontwikkelt.

Deze laag vormt een natuurlijke oxidelaag die het staal langdurig beschermt. Hierdoor krijgt het staal een lange levensduur en vereist het in de toekomst geen verdere behandeling meer.

erkende professionals

Certificeringen

De certificeringen die Noviostaal heeft verkregen, zijn het resultaat van onze voortdurende inspanningen om aan de strenge eisen en verwachtingen van de industrie te voldoen. Deze certificaten zijn niet alleen een erkenning van onze competentie en toewijding aan kwaliteit, maar dienen ook als een belofte aan onze klanten dat ze op ons kunnen rekenen voor producten en diensten van de hoogste kwaliteit.

ISO 9001 Gecertificeerd

Partners

NovioStaal beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van fabrieken en werkt al ruim 10 jaar exclusief samen met een aantal vaste partners op het gebied van plaat- en bandstaal. Door deze succesvolle samenwerking zijn wij in staat om naast de standaard materiaalbehoeften ook de complexere specificaties te produceren. De leveringsprogramma’s van ons netwerk vullen elkaar aan waardoor wij over een breed scala aan band- en plaatstaal beschikken.

Bandstahl Service Hagen GmbH (BSH)

Als grote toeleverancier voor de automobielindustrie, biedt een breed gamma in warmgewalst, koudgewalst en Sendzimir verzinkt geslit bandstaal, met een flexibele klantgerichte filosofie waarbij de klant altijd voorop staat. Een van de andere sterke punten van BSH is levering op zeer korte termijn.

Bandstahl Schulte & Co

Produceert hoogwaardig bandstaal in diverse kwaliteiten met specifieke eisen inzake oppervlaktestructuur, toleranties, kantenuitvoeringen, enz. Geslit en gewalst band met bijzondere specificaties voor stans- en fijnstanswerk in bijvoorbeeld de automobiel- en transportindustrie worden dagelijks geproduceerd.

Siderurgica Astico S.p.A. (Sidastico)

Biedt een uniek leverprogramma in plaatstaal aan alsmede de mogelijkheid om platen af te rollen vanaf 0,6 t/m 20 mm en een breedte van 2.540 mm (afhankelijk van dikte en kwaliteit). Ketelbouw, weervaststaal (COR-TEN en S355J0WP/S355J2W) en constructiestaal zijn altijd op coil in voorraad en kunnen op elke gewenste lengte (minimaal groter dan de beschikbare breedte) tot maximaal 16 meter worden afgekort.

collega worden

Onderdeel worden van ons team?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Kom jij ons team versterken? Laat je gegevens bij ons achter en dan nemen we contact met je op.

Advies op maat

Kennismaken 
met ons?

Contact

StaalJournaal

Wanneer u zich abonneert op ons Staaljournaal, ontvangt u exclusieve inhoud rechtstreeks in uw inbox.