Menu

Vertind bandstaal

Leverprogramma

Op rollen enkel gewikkeld of gespoelde wikkeling en als stroken op lengte afgerold.

Kwaliteit volgens: EN 10130:2007 Materiaal Nr. Dikte (mm) Breedte (mm)
Vertind DC01 0,1 - 1 8 - 1210
Vertind DC02 0,1 - 1 8 - 1210
Vertind DC03 0,1 - 1 8 - 1210
Vertind DC04 0,1 - 1 8 - 1210
Vertind gelakt 0,1 - 0,6 8 - 1210

Kwaliteiten:
TS230 – TH650

Trekvastheid:
LC – C290 – C390 – C490 – C590 – C690

Tinlaagdiktes:
2,0 t/m 11,2 g/m2

Oppervlakte-uitvoeringen:
briljant – stone finish – silver finish – glanzend – mat

Gelakt:
wit – zwart – zilver – goud – transparant

Materiaal eigenschappen

Tolerantienorm EN 10140

Kwaliteiten:
TS230 – TH650

Trekvastheid:
LC – C290 – C390 – C490 – C590 – C690

Tinlaagdiktes:
2,0 t/m 11,2 g/m2

Oppervlakte-uitvoeringen:
briljant – stone finish – silver finish – glanzend – mat

Gelakt: wit – zwart – zilver – goud – transparant

Toepassingen

Vertind bandstaal wordt gebruikt in diverse toepassingen vanwege zijn corrosiebestendigheid en goede mechanische eigenschappen. Hier zijn enkele belangrijke toepassingen:

Verpakkingsindustrie: Het meest voorkomende gebruik is in de productie van conservenblikken voor voedsel, dranken en andere producten. Het tinlaagje voorkomt dat het staal roest en zorgt ervoor dat het verpakte product langer houdbaar blijft.

Elektronica: Vertind bandstaal wordt gebruikt in de vervaardiging van elektrische componenten, zoals kabels en connectoren. Het tin helpt bij het geleiden van elektriciteit en biedt bescherming tegen corrosie.

Bouw en constructie: Wordt gebruikt voor bevestigingsmiddelen, beugels en andere ondersteuningsstructuren in de bouw vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest.

Auto-industrie: Gebruikt in diverse onderdelen van voertuigen, zoals brandstof- en remleidingen, vanwege de bescherming tegen de elementen en de slijtagebestendigheid.

Huishoudelijke apparaten: Wordt vaak toegepast in onderdelen van huishoudelijke apparaten die bestand moeten zijn tegen vocht en slijtage, zoals wasmachines en koelkasten.

Kantoorbenodigdheden: Wordt gebruikt in de productie van nietjes, paperclips en andere kantoorartikelen vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest.

Deze toepassingen profiteren allemaal van de combinatie van de sterkte van staal en de beschermende eigenschappen van tin, waardoor vertind bandstaal een veelzijdig en veelgebruikt materiaal is.

Enkele voordelen van vertind bandstaal zijn:

  • Bescherming tegen Corrosie: Het tinlaagje beschermt het staal tegen corrosie, wat vooral belangrijk is in vochtige of corrosieve omgevingen.
  • Duurzaamheid: Vertind bandstaal gaat langer mee door de bescherming tegen slijtage en oxidatie.
  • Breed Toepasbaar: Door de combinatie van sterkte en bescherming kan het in diverse industrieën en toepassingen worden gebruikt.

Vertind bandstaal

Vertind bandstaal is een staalproduct bedekt met een dun laagje tin, dat dient ter bescherming tegen corrosie. Het wordt vaak gebruikt in diverse industriële toepassingen zoals de productie van verpakkingsmateriaal, elektrische componenten en bevestigingsmiddelen. Het tinlaagje zorgt voor een verbeterde levensduur en betrouwbaarheid, vooral in omgevingen waar roest en oxidatie een probleem kunnen zijn.

Liever persoonlijk advies?

Contact opnemen

StaalJournaal

Wanneer u zich abonneert op ons Staaljournaal, ontvangt u exclusieve inhoud rechtstreeks in uw inbox.