Menu

Koudband

Leverprogramma

Leverbaar op rol enkel gewikkeld of gespoelde wikkeling of als strook op lengte afgerold.

Kwaliteit volgens: EN 10139:2020 Materiaal Nr. Dikte (mm) Breedte (mm)
DC01 1.0330 0,1 - 10 8 - 650
DC03 1.0347 0,1 - 10 8 - 650
DC04 1.0338 0,1 - 10 8 - 650
DC05 1.0312 0,1 - 10 8 - 650
DC06 1.0873 0,1 - 10 8 - 650
DC07 1.0898 0,1 - 10 8 - 650


Trekvastheid
: LC – C290 – C390 – C490 – C590 – C690

Oppervlakte-uitvoeringen: MA – MB – MC

Oppervlakteruwheid: RL – RM – RR – RN

Materiaal eigenschappen

Tolerantienorm EN 10140

Oppervlakte uitvoeringen
MA – (v/h BK) lichte oppervlakte-beschadigingen toegestaan EN 10139
MB – (v/h RP) kras en poriënvrij materiaal geschikt voor verchromen, vernikkelen EN 10139
Elektrolytisch of galvanisch verzinkt of vertind (afhankelijk van dikte)


Oppervlakte-bescherming
RL (BK) ≤ 0,6 µm: Real Light (echt licht) – Dit verwijst naar een oppervlak dat een zeer gladde afwerking heeft, met minimale onregelmatigheden of ruwheid.
RM (BKm) > 0,6 – <: Real Matt (echt mat) – Dit geeft aan dat het oppervlak een matte afwerking heeft, iets ruwer dan ‘Real Light’, maar nog steeds vrij glad.
RR (BKr) ≥ 1,5 µm: Real Rough (echt ruw) – Hierbij is het oppervlak ruwer dan bij ‘Real Matt’, met meer zichtbare onregelmatigheden en textuur.
RN ≤ 0,2 µm: Real Normal (echt normaal) – Dit kan verwijzen naar een standaard oppervlakteafwerking, die tussen mat en ruw ligt in termen van gladheid.

Kanten: enkel gesneden kanten of bewerkte kanten (afgerond)

Toepassingen

Koudband wordt gebruikt in diverse sectoren, zoals de automotive, bouw, elektrische, machinebouw en metaalbewerkingsindustrieën. Toepassingen omvatten onderdelen voor voertuigen, constructiematerialen, elektrische behuizingen, machineonderdelen en componenten voor metaalbewerkingsmachines. Koudband biedt nauwkeurige afmetingen, uniforme dikte en behoud van mechanische eigenschappen voor een breed scala aan toepassingen.

  • Nauwkeurige afmetingen: Koudband wordt geproduceerd met zeer nauwkeurige afmetingen en toleranties, wat zorgt voor consistentie en precisie in diverse toepassingen.
  • Goede oppervlaktekwaliteit: Het oppervlak van koudband is glad en gelijkmatig, wat het gemakkelijk maakt om te bewerken, te coaten en te verwerken.
  • Uniforme dikte: Het koudwalsproces resulteert in een uniforme dikte over de gehele lengte van het bandstaal, wat materiaalverlies minimaliseert en efficiëntie verhoogt.
  • Behoud van mechanische eigenschappen: Ondanks het koude walsproces behoudt koudband zijn mechanische eigenschappen, zoals sterkte en taaiheid, wat het geschikt maakt voor diverse toepassingen.
  • Hoge precisie: Dankzij de nauwkeurige afmetingen en uniforme dikte biedt koudband een hoge mate van precisie, wat kostenbesparend is en de efficiëntie verhoogt.
  • Brede toepassingsmogelijkheden: Koudband kan worden toegepast in diverse industrieën en toepassingen vanwege zijn veelzijdigheid, precisie en betrouwbaarheid, waardoor het een veelgebruikt materiaal is in de maakindustrie.

Koudband

Koudband is een specifieke vorm van staal dat wordt geproduceerd door middel van het koudwalsproces. Zogenaamde koudwalserijen kunnen door middel van een wals-, gloei- en snijproces bandstaal produceren dat overeenkomstig is met de specifieke wens van een afnemer waardoor nauwkeurig op maat gewalst kan worden. Het koudwalsen resulteert in dunner en vlakker staal met verbeterde eigenschappen ten opzichte van het oorspronkelijke warmgewalste staal.

Liever persoonlijk advies?

Contact opnemen

StaalJournaal

Wanneer u zich abonneert op ons Staaljournaal, ontvangt u exclusieve inhoud rechtstreeks in uw inbox.